Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Philips ErgoSensor предлага ново ниво на комфорт с персонализирана ергономияMMD, водещата технологична компания и лицензен партньор за мониторите Philips, показа първия в света монитор с ErgoSensor, който помага на работещите на бюро да постигнат много по-здравословна поза при седене пред компютъра. Спомняте ли си, че в училище са ви учили да седите изправени? Това се оказва доста полезен съвет! Поддържането на правилна стойка обаче, се оказва трудна задача, когато прекарвате часове пред компютърния екран всеки ден. Иновативният модел на Philips с ErgoSensor е първият в света интелигентен дисплей, който може да съветва потребителя как да седи по най-здравословния начин и така да спомогне за намаляване на напрежението в очите и болките във врата и гърба, които често спохождат заетите служители в офисите.

ErgoSensor – за здравословно и продуктивно работно място

ErgoSensor се грижи за вашата добра кондиция по три начина. Това става с помощта на процесор, свързан към CMOS сензор. Няма нужда от инсталиране на какъвто и да е софтуер на компютъра, тъй като технологията е вградена напълно в монитора. Сложни алгоритми за взаимодействие между човека и околната среда анализират изображенията и извеждат съобщения на екрана. Настройваните от потребителя предупреждения за оптимален комфорт включват:

• Разстояние от екрана: ErgoSensor-ът измерва разстоянието между очите ви и монитора и дава препоръки за коригиране на това разстояние.

• Правилна стойка: ErgoSensor-ът засича ъгъла, под който е наклонена главата ви и предлага съвет за подобряване на стойката, ако тя е неподходяща за по-продължителен период от време. • Подсещания за почивки: ErgoSensor-ът ви напомня да си починете като изчислява времето, което прекарвате, работейки пред екрана.

Грижа за богатството на планетата

Мониторът Philips ErgoSensor работи за по-здрава планета и по-здравословни работни места, чрез използването на екологична технология, която минимизира ефекта върху околната среда. Тук идва мястото на четвъртата функция: след като мониторът може да „усети“ къде седи потребителя, той може лесно да разбере кога той е станал от мястото си. В такъв случай мониторът автоматично затъмнява екрана – например след като потребителя е видял подсещането за почивка и е отишъл за кафе. Тази функция прави монитора изключително енергоефективен. Всъщност, това може да доведе до намаляване на консумацията на енергия до 80%. За спестяването на дори повече енергия потребителят може да използва превключвателя „0 вата“, разположен на гърба на монитора, с който прекъсва захранването от мрежата и намалява в още по-голяма степен ефекта върху околната среда.

Лесен за употреба

Основната цел на ErgoSensor е да помогне на професионалистите да бъдат още по-продуктивни. Той не само усеща дали потребителят седи правилно пред екрана, но също и анализира това, което се случва на дисплея и през цялото време осигурява подходящото изображение, независимо от приложението, в което работи потребителят. Благодарение на ексклузивната технология SmartImage на Philips, ErgoSensor-ът анализира съдържанието на екрана и настройва характеристиките на дисплея в съответствие с избрания режим (Офис, Изображение, Забавление, Икономия и др.).

Smart ErgoBase

Дисплеят е проектиран да осигури максимален физически комфорт. Philips Smart ErgoBase позволява той да бъде свален надолу, почти на нивото на бюрото, за постигане на по-удобен зрителен ъгъл. Малката височина между масата и рамката е перфектното решение за хора, които използват очила с двуфокусни, трифокусни или прогресивни лещи при работа с компютър. Потребителите могат да настроят ъгъла към собствената си височина. В допълнение, основата осигурява удобен начин да скриете кабелите, за да не създават бъркотия на работното ви място и помага да го запазите подредено и професионално изглеждащо.

TCO Edge

Като много други Philips монитори, Philips ErgoSensor притежава TCO Edge сертификат. Този сертификат се присъжда само на продукти, които надвишават ултра-тежките еко изисквания. Така например TCO стандарта изисква от продуктите, носещи този знак, да използват поне 65% рециклирани пластмаси и минимум опасни материали.

Philips ErgoSensor е достъпен на българския пазар на препоръчителна крайна цена от 599 лв. с  ДДС. Повече информация за новия ErgoSensor, ще намерите на адрес: http://ergosensormonitor.com/ .

Технически спецификации – Philips LCD Monitor с ErgoSensor - 241P4LRYES

Размер на панела

24" (61 см)

Технология на подсветката

W-LED

Оптимална резолюция

1920 x 1080 @ 60 Hz

Ъгли на видимост

170º (H) / 160º (V), @ C/R > 10

Яркост

250 cd/m²

SmartContrast съотношение

20.000.000:1

Стъпка между пикселите

0.276 x 0.276 мм

Брой изобразявани цветове

16.7 милиона

Свързаност

DisplayPort, DVI-D (цифров, HDCP), VGA (аналогов), USB: 4 x USB 2.0

Синхронизиран вход

Separate Sync, Sync on Green

Накланяне на екрана

-5/+20 градуса

Сертификати и разрешителни

Energy Star 5.0, EPEAT Gold, TCO Edge 1.1, TCO 5.2, RoHS – без живак и олово, опаковка без PVC-BFR

 

 

 
07.08.2012.
Автор: Pro GR
0 Коментари
Таг :

Хардуер

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар