Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Bamboo Pen&TouchБез съмнение заглавието на материала ви е подсказало за какво точно ще си говорим, така че нека директно се насочим към същината и да проверим дали ще бъдем „вдъхновени с най-доброто от двата свята“. Сега е моментът да си поговорим за тези „два свята“ и какво всъщност се крие под това мистично определение. Накратко Bamboo Pen&Touch е първият хибриден таблет. Хибриден, защото предлага възможност да работите с него както посредством осигуряваната писалка, така и само с помощта на пръстите си. Предполагам идеята ви звучи познато, а повечето от вас, които разполагат с определена марка преносими компютри с мултитъч тракпади, няма да се изненадат от възможностите на таблета, който всъщност ще им предостави подобна функционалност с по-голяма площ. За всички останали, които все още не са се докоснали до подобни продукти, възможностите на Bamboo Pen&Touch определено ще им допаднат. Не само че с новия таблет можете да правите определени неща доста по-приятно (дори забавно), но по-важното е, че всичко ще можете да правите по-лесно, тъй като се елиминира нуждата от смяна на писалката с мишката.

Разновидности

Както при Intuos 4, така и Bamboo серията има няколко модификации, ориентирани да отговорят на различните желания и възможности на потребителите. Всъщност новите представители на Bamboo серията таблети се различават по няколко основни параметъра. На първо място е начинът, по който може да се работи с таблета – единствено с предлаганата писалка, само с докосване или и двата варианта. Втората характеристика, по която се различават, е техният физически размер, а оттам и активната площ. И третата разлика е включеният софтуер – подбран специално, за да можете моментално да се потопите във възможностите на новозакупения от вас таблет. Например Bamboo Fun Medium е по-голям таблет и с включен софтуер (Adobe Photoshop Elements, Corel Painter Essentials и ArtRage). Fun модификацията се отличава и със своя сребрист цвят (на мен черният Bamboo Pen&Touch ми допада доста повече, но това в голяма степен зависи от личния вкус и предпочитания).

За да можете да се ориентирате по-лесно за приликите и разликите между различните модификации, ви предлагам да погледнете таблица 1.

Време е за старт

Както при професионалния модел, така и при Bamboo настройката и стартирането на работата с таблета е максимално опростена. Първо трябва да инсталирате включените драйвери и чак след това да включите таблета. След което ви очакват приятни моменти, напълно отговарящи на мотото на Microsoft – „plug and play“ – защото забавлението наистина предстои. В софтуера за управление на таблета ще намерите множество възможности за конфигурация, посредством които да получите едно значително ниво на персонализация на продукта спрямо вашите желания. Ще можете да промените ориентацията му на работа в зависимост от тава, дали действате основно с дясна или с лява ръка (за тази особеност на таблетите вече сме си говори – дизайнът им е съобразен), каква функционалност да имат бутоните и по какъв начин да работят в различните приложения, както и, разбира се, чувствителността.

Функционални възможности

Предполагам благодарение на таблицата вече имате представа кой таблет какви функционални възможности ще ви предложи. Например, ако в името на таблета, към който сте се насочили, има само думичката „рen“, то вие ще се лишите от възможностите да командвате ситуацията с помощта на жестове.

Целия текст можете да прочетете в печатното издание.

 
18.08.2011.
Автор: Pro GR
0 Коментари
Таг :

Хардуер

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар