Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Нова дефиниция за креативност – Canon разкрива EOS 5D Mark IIICanon анонсира последното си допълнение към световноизвестната си серия EOS с представянето на пазара на новия фотоапарат EOS 5D Mark III. EOS 5D Mark III подобрява характеристиките на легендарния EOS 5D Mark II, осигурявайки по-бърза реакция, по-висока разделителна способност, по-висока производителност на обработка и разширени творчески възможности – както за снимки, така и на видео с HD качество, като предоставя ненадмината творческа свобода и за най-взискателните фотографи.

Създаден след допитване до фотографи от целия свят, EOS 5D Mark III предлага подобрени характеристики във всяка област. Нов 22,3-мегапикселов сензор с пълнокадров размер предлага перфектен баланс на разделителната способност за снимки и HD видео и поддържа заснемане на серия от снимки с до 6 кадъра в секунда. AF система с 61 точки и измерване на експонацията с 63 зони осигуряват по-висока скорост на работа, гъвкавост и точност. Управляван от най-новите процесори DIGIC 5+, EOS 5D Mark III включва също усъвършенствани функции за запис на видео и предлага по-добро качество на изображението и по-голям контрол върху звука – нови творчески възможности и за професионални фотографи, и за любители видео-фотографи.

Усъвършенствана работа

С изцяло обновени спецификации, EOS 5D Mark III е идеалният инструмент за растящия брой фотографи, които снимат както снимки, така и видео. Фотоапаратът включва редица функции, познати от революционния Canon EOS-1D X, които осигуряват усъвършенствана работа, гъвкавост и издръжливост.

Новоразработеният 22,3-мегапикселов сензор с пълнокадров размер осигурява по-висока разделителна способност и по-фина детайлност, което позволява заснемането на разнообразни сцени – от широки пейзажи до красиви портрети. Функцията за високоскоростната серия от снимки също предлага широка творческа изява. Благодарение на 8-каналното четене от сензора фотоапаратът с лекота постига максимална скорост до 6 fps при пълна резолюция и заснема до 18 RAW изображения в серия (или над 16 000 JPEG изображения[i]) без необходимост от допълнителни аксесоари. Наред с това, усъвършенстваната архитектура на сензора осигурява изключително широк диапазон на ISO светлочувствителност 100 – 25 600, като е възможно да се разшири до 102 400. Това позволява заснемане на ясни и висококачествени изображения дори при много слаба светлина.

EOS 5D Mark III използва същата AF система с широка зона и 61 точки като флагмана EOS-1D X, за да осигури изключителна светлочувствителност, прецизност и скорост. Като една от най-усъвършенстваните AF системи в момента на пазара, тя предлага внушителен брой от 41 кръстовидни сензора и пет двойни кръстовидни сензора и осигурява ненадмината точност в площта на целия кадър. Познатите от EOS-1D X предварително дефинирани потребителски настройки на AF функцията помагат при заснемане на трудни за улавяне обекти, като осигуряват допълнителна надеждност в ситуации, когато движението на обекта е непредвидимо.

Изключително точна експонация се осигурява от всепризнатата система за измерване на експонацията iFCL на Canon, която включва 63-зонов двуслоен сензор, свързан към всяка точка на AF системата. Информацията за фокуса, събрана от AF системата, се анализира заедно със сигналите за цвят и яркост, измервани от самия сензор. Така EOS 5D Mark III предава точно тоновете на кожата и постига отлични резултати при снимане на разнообразни сцени.

Творческа изява без компромис

EOS 5D Mark III включва най-новия процесор за обработка на изображения DIGIC 5+ на Canon, който осигурява достатъчна мощност за изпълнение на редица нови функции, без да се забавя работата на фотоапарата. 14-битовото аналогово/цифрово преобразуване осигурява по-гладка градация на тоновете и преход между цветовете, а вградената функция за снимане с широк динамичен диапазон (HDR) комбинира три снимки с различни експонации и позволява да бъде приложена една от пет предварително дефинирани Tone Map настройки. Това позволява на фотографа да заснема всички детайли в сцени с голям контраст. Функцията за вградена обработка и редактиране на RAW изображения позволява на фотографа да започне постобработка на изображенията веднага след заснемането им.

Благодарение на увеличената мощност на процесора DIGIC 5+ фотоапаратът предоставя редица функции, които допринасят за по-високото качество на изображенията. Коригирането на винетирането, компенсирането на хроматичната аберация (странично и осово) на обектива и редуцирането на шума при снимане с висока ISO светлочувствителност се извършват без забавяне на работата на фотоапарата. Така фотографите могат да продължат да снимат, без каквото и да е забавяне. Наред с това, вграденото категоризиране на изображенията чрез специален бутон улеснява организирането на изображенията преди постпродукция.

EOS 5D Mark III включва новия бутон „Творческо снимане", който позволява на потребителите бързо да избират „Стил на снимката", да заснемат изображения с множество експонации. Бутонът предлага също пряк достъп до функцията за снимане с широк динамичен диапазон (HDR). Натискането на бутона „Творческо снимане" при възпроизвеждане извиква новата функция за сравняване на изображения – две изображения се възпроизвеждат едновременно на екрана едно до друго, които фотографът може да преглежда и увеличава и да сравнява качеството на тяхната експонация.

В ситуации, когато фотографът иска да остане незабелязан, например при заснемане на сватби, EOS 5D Mark III предоставя нов режим за безшумно снимане, който значително редуцира характерните звуци от движението на затвора и огледалото. Достъпен е още безшумен режим за серия от снимки, който позволява на фотографа да снима движещи се бързо обекти, без да привлича внимание.

 
04.03.2012.
Автор: Pro GR
0 Коментари
Таг :

Хардуер, Новини

Сподели в: Share Tweet
Продължение

Още статии от същата категория

Добави коментар