Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Adobe Lightroom 4 – подобрена функционалност и нови възможности

  •  
  •  
  •  
  •  


Фотографията е вашата страст и притежавате огромна колекция от цифрови изображения? То тогава най-вероятно поне сте чували за Adobe Lightroom, а може би и не малко от вас го използват всекидневно. В която и да е от двете категории да попадате, то тогава се подгответе, защото бета версията на Lightroom 4 съдържа изненади, които ще ви се „усладят”. Изкушението може да бъде ваше само след няколко клика на мишката и посещаването на „лабораторията” на Adobe.

Едно на ум
Нека отправим и едно предупреждение, Lightroom 4 се намира в бета стадий, поради което не е препоръчително да го използвате в реална работна обстановка. Не се очаква да имате сериозно проблеми при работа с версията, но все пак от компанията препоръчват да се ограничите до копия на оригиналните ви файлове.

Инсталацията
Бета версията на Lightroom 4 няма особени специфични моменти при самата инсталация. Ако сте притежател на по-стари версии на продукта, не се притеснявайте, тъй като инсталаторът на бета версията няма да заличи или повреди нейната инсталация.

Новостите
В Lightroom 4 бета от една страна имаме подобрение на познати инструменти, от друга добавяне на нова функционалност. Както и при предходните версии, и тук се забелязва основната цел – предоставяне на фотографите софтуерен продукт, който да им даде възможност да се фокусират върху това, което истински обичат, а именно изкуството на фотографията.

Създаване на фотокниги


Много фотографи създават фотокниги със своите изображения – дали за спомен, или за клиент – това е факт. В Lightroom 4 бета този процес е безпроблемен и лесен за изпълнение – от една страна фотографите разполагат с богат избор от теми, от друга за безпроблемната работа се разчита на технологията на Blurb.

Управление на изображенията на база местоположение
Смартфоните, а и не малка част от фотоапаратите особено в компактния клас, могат да записват автоматично, в метаданните на изображението, мястото, където е заснет даден кадър. Разчитайки на тази информация, Lightroom 4 бета дава възможност на фотографите да сортират изображенията на база местоположение и да визуализират информацията, използвайки Google Maps.

По-добра видео поддръжка
Новата бета версия предлага значително по-добри възможности за работа с видео файлове. В сравнение с Lightroom 3, вече освен възможността за управление на видео файлове, ще може да правите редица корекции върху тях в реално време. След като приключите с необходимите корекции на видео материала, ще можете с помощта на Lightroom 4 да качите финалния резултат във Facebook и Flickr например.

За повече информация, както и да споделите личния си опит с бета версията, може да посетите форума за Lightroom 4. Бетата ще бъде активна до края на март 2012 г.

 
26.01.2012.
Автор: Pro GR
0 Коментари
Таг :

Софтуер, Новини

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар