Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Sofia Design Week 2010: More or LessДвудневен лекционен форум под мотото MORE or LESS. Безплатни изложби във всички големи софийски галерии. И тази година всяка вечер дворът на Академията ще бъде място за парти и обмен на идеи.

Програмата на второто издание на Sofia Design Week е вече готова! Първият фестивал за дизайн в България ще се проведе от 4 до 11 юни 2010 г., като отново ще преобрази столицата в продължение на цяла седмица. За предстоящото издание на фестивала в България пристигат отново едни от най-авангардните имена в съвременния продуктов, комуникационен, интерактивен и графичен дизайн.

Тази година събитието се провежда под мотото MORE or LESS, а водещите теми са интердисциплинарност, устойчивост и нискобюджетност в дизайна. Колко струва една идея, скъп или евтин трябва да е добрият
дизайн — това са част от въпросите, чиито отговори ще се търсят на лекциите, творческите работилници и
изложбите в рамките на събитието.

Основната част от програмата на Sofia Design Week 2010 включва двудневен платен лекционен форум. В рамките на форума могат да се чуят 10 лектори, между които и холандското дизайн студио Мейвис&фан Дурсен. Те са автори на визуалната идентичност на Ротердам като културна столица. Друг фокус на Sofia Design Week са изложбите, които отново ще обхванат целия град. Те започват още през май, като първата експозиция е пътуващата изложба на Гьоте Институт Dimensions of Surface, представяща най-доброто от германския комуникационен дизайн. Основен акцент на Sofia Design Week е груповата изложба за съвременен продуктов дизайн More or less exhibition. В нея ще могат да се видят изготвените от нетрадиционни материали дизайн обекти на холандския интердисциплинарен артист Хелмут Шмиц. Някои
от лекторите като Ерик Кеселс от рекламна агенция KesselsKramer и продуктовия дизайнер Крис Кабел, които представиха своите идеи и начин на работа на лекционния форум през 2009 г., пристигат отново, но този път като водещи на безплатни творчески работилници.

Тази година Sofia Design Week ще има богата отворена програма в двора на Националната художествена академия със свободен достъп. Ще има както презентации и дебати, така и творчески работилници. Едни от най-интересните гости в този панел на събитието са международната група от интердисциплинарни артисти Integral. Формацията организира традиционната си ежегодната среща за пръв път в България в рамките на Sofia Design Week. Артистите ще представят свои проекти и ще инициират дискусия за смисъла на дизайна със социална насоченост.

За повече информация: www.sofiadesignweek.com
списание Едно (edno.bg)

 
23.08.2011.
Автор: Pro GR
0 Коментари
Таг :

Практика, Дизайн, Събития

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар