Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Sofia Design Week 2010 стартира с три изложбиИзмерението на повърхността, галерия Индустриална 11 (20 май—11 юни)
More or Less Exhibition, Софийска градска художествена галерия (26 май—18 юни)
Students work in progress, галерия Академия (31 май—17 юни)

Подгряващата програма на второто издание на Sofia Design Week стартира! В духа на фестивала още преди официалния старт на същинската програма ще бъдат представени три изложби. Първата експозиция –Измерението на повърхността –показва най-ярките примери в областта на визуалната комуникация от началото на XXI век в Германия. Обектите, които вече трета година обикалят света, ще бъдат представени за първи път в България. Изложбата се фокусира върху графичен и корпоративен дизайн, типография, дигитални медии и навигационни системи. В нея могат да бъдат видени следите, които фотографията, анимацията, илюстрацията и киното са оставили върху комуникационния дизайн. Официалното откриване на Измерението на повърхността ще се състои на 20 май от 19:00 часа в галерия Индустриална 11. Изложбата ще остане в София до 11 юни.

Основната експозиция на тазгодишното издание е груповата изложба More or Less Exhibition, по идея на Васил Илиев, един от кураторите на Sofia Design Week 2010. Тя може да бъде видяна от 26 май до 18 юни в Софийска градска художествена галерия. Общото между участниците в експозицията –рекламната агенция KesselsKramer, журналистът Андрю Лосовски и мултидисциплинарните артисти Хелмут Шмиц, Томас Майлендер, Даниел Ийток и Франсоа Нугие –е, че те подхождат с хумор към съвременния дизайн и поставят под въпрос неговата стойност. Впечатляващи са нетрадиционните дизайн решения на холандеца Хелмут Шмиц. Английският артист Даниел Ийток пък заиграва с отмяната на забраната за пушене в България, като представя колекцията си от необичайни алтернативи на класическия знак „Пушенето забранено“. В изложбата също така ще бъде представена акцията “Do a plastic bag“ на известната с нетрадиционните си рекламни решения агенция KesselsKramer. В основата на тази акция е създаването на нови дизайн обекти от 4000 използвани найлонови торбички. Друг важен акцент са произведенията на френските артисти Томас Майлендер и Франсоа Нугие, които с работите си се опитват да премахнат границата между изкуство и дизайн. Участник в изложбата е и Андрю Лосовски, който е страстен фен на независимите списания и обича да превръща книжните издания в дизайн обекти.

Програма ще има и в галерия Академия от 31 май до 17 юни. Там ще бъде представена третата изложба от предварителната програма на Sofia Design Week 2010, озаглавена Students work in progress, която включва работи на студенти от специалност „Графичен дизайн“ на престижната академия за дизайн и изкуство Rietveld в Амстердам.

За повече информация:
www.sofiadesignweek.com
списание Едно (edno.bg)

 
24.08.2011.
Автор: Pro GR
0 Коментари
Таг :

Практика, Дизайн, Събития

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар