Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

От форума на Printguide.infoВъзможно ли е автоматично създаване на страници с текст в Adobe InDesign, като се използва текст от документ в Microsoft Word с 90 страници?

Printguide.info: Да, възможно е. За целта е необходимо да се създаде едностраничен документ, в който да е указано при създаване на нова страница да се създава автоматично и рамка за текста. Освен това е необходимо да се дефинира с помощта на margins големината на текстовото каре. След така направените операции използваме функцията place, като в момента, в който поставяме текста с ляв клик на мишката, задържаме бутона shift. По този начин Adobe InDesign започва да създава нови страници и да разполага текста по тях в желаната от нас последователност, докато текстът свърши.

Възможна ли е и как, промяна на името на цвят от палитрата на Pantone в Corel Draw?

Printguide.info: Да, възможна е. За целта е нужно избраният Pantone да се промени на Custom spot Color от User palette и впоследствие може да бъде зададено име, каквото е нужно за целите на проекта.

От къде трябва да се започне при подготовката на файл за печат на етикет, който ще се печата върху метализирана хартия, а златните и сребърни елементи ще се печатат с голд печат?

Printguide.info: Универсална рецепта по така зададения проблем няма. В общия случай към всеки проект се подхожда индивидуално. Нужно е да се знае, че подготовката на етикети и опаковки в повечето случаи съчетава използването на няколко различни технологии и с оглед на това се явява сравнително трудно занимание. Поради тази причина не се препоръчва на начинаещи предпечатари или на такива със сравнително малък опит. Принципното решение в случая е да се правят консултации за всеки етап от изработката с печатницата, с която се работи, както и да се ползва помощта на човек с опит в подготовката на етикети за печат.

Какъв е минималният набор от софтуер за предпечат?

Printguide.info: Минималният набор от програми за предпечат е програма/и за обработка на текст, програма/и за оформление и програми за графична обработка. Към първата група спадат всички приложения, с които удобно може да се борави с .txt и .rtf файлове и които имат поддръжка на проверка на правописа.

Идеята за ползване на програми за оформление на проекта е да се ползва продукт, с който могат да бъдат сглобени илюстрациите (векторни и растерни) и текст. Лидери при този тип софтуер са Adobe и Quark, съответно с InDesign и QuarkXPress, но съществуват и други, дори безплатни алтернативи, като Scribus например.

Третата група може да бъде разделена на две подгрупи — софтуер за растерна обработка на илюстрациите и софтуер за векторна обработка. Световен лидер в софтуера за растерна обработка е Photoshop, но далеч не са за подценяване и алтернативните приложения като Corel Photo-Paint и Gimp. Програмите за векторна обработка дават голяма гъвкавост, особено в случаите, когато ще се налага последващо многократно увеличение на обектите. Тъй като са векторно базирани, евентуалните бъдещи промени не водят до влошаване качеството на илюстрациите. Като пазарни лидери могат да се посочат Illustrator и Corel, а като безплатна алтернатива — InkScape.

 

 
23.08.2011.
Автор: Pro GR
0 Коментари
Таг :

Практика

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар