Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

От форума на Printguide.infoКак може да бъде превърната растерна илюстрация във векторна?

Printguide.info: Може да се подходи по два начина. Като начало е нужно да поставим растерната илюстрация в програма за работа с векторни елементи, например CorelDraw, Adobe Illustrator или Inkscape.
След това може да бъде използвана автоматичната функция за векторизиране на всяка една от програмите, позната още като трасиране. За по-непретенциозни проекти вградените в софтуера автоматични функции за векторизиране биха дали съвсем приемливи резултати. Вторият метод е трасирането (прерисуването) на ръка. Той би дал по-добри резултати, когато става въпрос за сложни елементи и когато е нужно растерната илюстрация да бъде пресъздадена възможно най-точно.

Въпрос: Как може да бъде намален ефектът моаре при сканиране на вече отпечатани илюстрации?

Printguide.info: Решаването на този проблем до голяма степен зависи от скенера, с който разполагаме, и прилежащия му софтуер. Във всички случаи обаче най-добрият подход е използване на функция descreen още при процеса на сканиране. Въпрос на известно експериментиране е намирането на точните настройки на функцията descreen в софтуера за сканиране. В случай че не разполагаме със скенер от реномиран производител или софтуерът за управление на процеса на сканиране не е добре написан, е възможно последващо използване на допълнения към Photoshop.

Въпрос: Защо векторна илюстрация, записана в .eps формат от Adobe Illustrator, не може да бъде отворена впоследствие в CorelDraw?

Printguide.info: Вероятната причина за този проблем е несъответствие между версиите на двата продукта — Adobe Illustrator и CorelDraw. Възможно решение на проблема е записване на векторната илюстрация в по-ниска версия (например в осма) като .eps файл в Adobe Illustrator. Друга възможна причина за проблема е опитът да се отвори (open) .eps файла с CorelDraw, вместо да се използва функцията import.

Въпрос: Възможно ли е в Illustrator да се види общият брой на точките на даден векторен елемент?

Printguide.info: Да, възможно е. За целта не се налага използването на допълнителен модул към Illustrator. Нужно е да бъде селектиран желаният обект и да се избере табът Preview от менюто Object/Path/Simplify.

Въпрос: На какви машини, технология за печат и с какви мастила се печатат салфетките?

Printguide.info: Използваната технология за печат на салфетки е флексопечат. Мастилата, които се използват при печата, са на водна основа.

Въпрос: При двуцветен печат на черно и Pantone как може да бъде добавен Pantone към областите, където има черно, с цел повишаване плътността на изображението?

Printguide.info: Най-лесният начин е маскирането на областите, където има черен цвят, и създаване в желания процент на подложка от цвета по Pantone, която е нужно да бъде с атрибут overprint. В случай че се работи в Adobe InDesign, може да бъде използвана опцията Mixed Ink Color, която се намира в палитрата за цветовете Swatches.

 
23.08.2011.
Автор: Pro GR
0 Коментари
Таг :

Практика, Софтуер

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар