Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Над 8000 клиенти на Банка Пиреос се отказаха от хартиените извлеченияЕдна година след старта на своя проект Зелено банкиране (Green Banking) Банка Пиреос България намали с 16% количеството на използваната хартия във всички свои офиси, което значително надвишава заложените годишни цели от 10%. През първата година от кампанията голям брой клиенти и всички служители на банката се присъединиха към усилията за отговорна употреба на природните ресурси и използване на алтернативни информационни носители.

От началото на инициативата през май 2010 г. до момента над 8000 клиенти на Банка Пиреос се отказаха от хартиените месечни извлечения и ползват електронно банкиране. През октомври 2010 г. техният брой беше 5000. Само за последните три месеца отказалите се от хартиени извлечения са 1078 души, а към настоящия момент над 55% от целия обем на дневни разплащания в национална валута и над 48% от целия обем дневни разплащания в чуждестранна валута се осъществяват чрез интернет банкирането.

Като продължение на своята инициатива Зелено банкиране банката въведе и зелени практики при оценяване на ипотечните кредити, като включи в системата си за оценка на недвижими имоти критерии, които гарантират, че изграждането им не е опасно за околната среда. Критериите за оценка на околната среда при анализиране на кандидатура за ипотечен кредит включват всички потенциални екологични или социални рискове, които може да носи недвижим имот, използван като гаранция по заема.

За Банка Пиреос България

Банка Пиреос България, част от Финансова група Пиреос, е една от най-динамично развиващите се финансови институции в България. Тя е универсална банка, специализирана в корпоративно банкиране, банкиране на дребно, финансови услуги за малки и средни предприятия, капиталови пазари, инвестиционно банкиране и лизинг. В България Банка Пиреос оперира от 1994 г. В началото на 2005 г. Банка Пиреос закупува Евробанк АД и в момента се нарежда сред десетте най-големи банки в страната. Тя разполага с клонова мрежа от 101 клона в цялата страна и към 31.03.2011 г. притежава активи за 2 милиарда евро.

За Финансова група Пиреос

Финансова група Пиреос е една от най-динамичните и активни финансови организации в Гърция със специфично ноу-хау в областите, свързани с банкиране на дребно, малки и средни предприятия, лизинг, капиталови пазари и инвестиционно банкиране. Финансова група Пиреос комбинира бизнес развитие и социална отговорност, като подкрепя систематично и поставя специален акцент върху дейностите, свързани със социалната, културната и околната среда. Финансова група Пиреос има силно международно присъствие, фокусирано в Югоизточна Европа и Източното Средиземноморие, но също и във финансови центрове като Лондон и Ню Йорк. В края на март 2011 г. общите ù активи достигат 56,6 милиарда евро с клонова мрежа от близо 900 клона в Гърция, Кипър, Египет, Албания, България, Румъния, Сърбия, Украйна, Великобритания и САЩ.

 

 
30.08.2011.
Автор: Pro GR
0 Коментари
Таг :

Практика

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар