Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Ден на WacomВ края на октомври АДКОМ заедно с един от най-активните си дилъри – „Жар Компютърс“, организираха едно приятно събитие – „Ден на Wacom“. Домакин беше един от основните магазини на фирма „Жар Компютърс“.

Марката Wacom е позната на българския пазар, но в деня на едноименната компания всички, изкушени от съчетанието на технология и творчество, имаха още една възможност да видят на живо и да тестват новите
серии на най-добрите графични таблети в света. Организираната викторина освен че беше забавна, показа и че много от присъстващите не само познават марката, но са запознати подробно и с техническите параметри на таблетите. Впечатляващо беше представянето на 20-годишния студент Георги Кирков от Факултета по математика и информатика към СУ.

Центърът на събитието беше конкурс за рисунка на тема „Изрази себе си“, в който се включиха двадесет и трима участници. Въпреки че разполагаха само с по 30 минути, много от тях направиха изключителни творби. Сред участниците, повечето от които бяха на възраст между 17 и 29 години, имаше и две деца – Теодор Благоев на 7 години и Андреа Етугова на 10 години, които без притеснение от големите батковци и каки нарисуваха невероятни картини. За да подкрепи и даде кураж на своите студенти, конкурса посети и художникът и преподавател в департамент „Изящни изкуства“ на НБУ – г-жа Ани Янева.

Журито с председател известния художник Румен Статков имаше трудната задача от многото таланти да отличи само някои, но както във всеки конкурс бяха избрани тримата най-добри.
»» Първа награда – таблет Intuos4 S спечели 24-годишният Любомир Илиев.
»» Второто място зае 22-годишният студент от НБУ Иван Богоев, който получи таблет Bambo Pen & Touch.
»» Третото място и таблет Bambo Pen бе присъден на 17-годишната Катерина Киричева, ученичка от Националната художествена гимназия.

Специални награди получиха най-малките участници Теодор и Андреа, а поощрителна награда за най-интересна идея за рекламиране на бранда спечели 27-годишният Анатолий Минчев.

Организаторите на „Деня на Wacom“ – АДКОМ и „Жар Компютърс“, бяха щастливи да видят ентусиазма и интереса на толкова млади хора. Ще ги очакват и на следващите събития, които ще бъдат организирани в подкрепа на младите и инициативните.

Статията се публикува
с любезното разрешение на сп. Computer

 
19.08.2011.
Автор: Pro GR
0 Коментари
Таг :

Практика, Събития

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар