Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Печат в облакаВ началото на ноември т.г. НР представи две сходни услуги, ориентирани към различни групи потребители, имащи една основна цел, а именно да осигурят възможността да се отпечатва навсякъде, по всяко време и на произволно устройство (разбира се, носещо съкращението НР на предния панел). Услугите с почти сходни имена, а именно НР еPrint и НР ePrint & Share разчупват стереотипите за печат и премахват физическите граници.

НР еPrint с няколко думи

На първо място трябва да уточним, че тази услуга е предназначена за домашни потребители и малкия офис,
поради което само ще я маркираме, тъй като представлява важна стъпка в осъществяването на идеята „печат в облака“, реализирана от технологичната компания.

И така, технологията НР еPrint дава възможност да печатате от другия край на града или от същата стая,
като използвате каквото и да е устройство, което има техническата възможност да работи с електронна кореспонденция. Просто изпращате вашите снимки или документи до уеб принтер и после минавате да вземете готовите разпечатки. Процесът е толкова лесен, колкото изпращането на имейл – не е необходимо допълнително настройване на софтуера. Безплатната еPrint услуга на НР прави лесно изпращането на документи и снимки до уеб принтер, без нужда от специален софтуер – както у дома, така и в офиса. Можете да изпращате материали за печат чрез широк набор от устройства — от Apple iPad, iPhone, друг вид смартфон, настолен компютър, служебен или личен лаптоп, или нетбук. Материалите се изпращат сигурно и надеждно чрез имейл директно до вашия принтер. Това решение прави споделянето на принтер от няколко компютъра в дома или офиса изключително лесно.

Накратко, с тази услуга се премахват физическите граници и единственото условие, за да отпечатате снимка, документ или каквото се сетите, е да изпратите „електронно писъмце“ до вашия нов НР принтер.
Повече информация за тази услуга можете да намерите на www.hp.com/go/ePrintCenter.

След като е толкова лесно...

Само няколко реда за услугата са нужни, за да разберете, че е невероятно лесна и много удобна за ползване. В момента, в който научихме за нея, веднага си помислихме дали е възможно да видим нещо подобно, свързано с професионалните решения за печат на компанията? Много бързо узнахме, че от НР готвят изненада и в тази насока, и много скоро имахме възможността да разберем повече за нея.

ePrint & Share – професионален печат от всяка точка на света

Към момента услугата е насочена основно към архитектите и е добре интегрирана със серията принтери НР
Designjet, и по специално HP Designjet T2300. Естествено, попитахме дали и други печатни устройства на компанията ще бъдат интегрирани с нея, но засега единственото, което можеха да споделят представителите на НР, е, че очакват момента, когато цялата T-серия ще „вземе участие“ във виртуозното изпълнение за отдалечен печат. За съжаление ще трябва да изчакаме поне известно време за повече подробности.

И споделяне (share)...

Въпреки че двете услуги имат общо ядро, те се различават, и то в доста голяма степен. Все пак ePrint & Share е насочена към различен тип потребители с доста специфичен модел на работа и подход на взаимодействие в работния процес. Всичко това налага определено преосмисляне и напасване на решението към техния начин на работа.

За да решат задачата, от НР провеждат допитване, от което ясно проличават 3 основни качества, които
клиентите търсят и които отговарят на техния начин на работа, а именно: простота, мобилност, колаборация. Разполагайки с тази първична информация, експертите се насочват към следващата стъпка – как точно да приложат в практиката и постигнат в действителност търсения от клиентите резултат?

Поставяне на проблемите и търсене на отговорите

Простота — според НР техните клиенти преминават през множество стъпки, преди да създадат и отпечатат
PDF файлове. Отпечатването и създаването на PDF документи са два различни процеса, управлявани от два различни интерфейса (AutoCAD като приложение за отпечатване и Adobe Acrobat като приложение за генериране на PDF файлове). Вследствие на това потребителят трябва първо да разпечата проекта, по който работи, за да се увери, че всичко е наред, и след това да създаде PDF документ.

Ползвайки услугата на НР, потребителите отново ще отпечатват директно от използваното от тях приложение (AutoCAD), ще могат да видят как реално ще изглежда отпечатъкът и докато се принтира, ще бъде създадена PDF версия на проекта.

Мобилност — ePrint & Share дава възможност на ползващите я да отпечатват и споделят практически от всяка точка на света, тъй като цялото съдържание е в облака. Използването на услугата премахва нуждата от инсталиране на драйвери.

Колаборация — тъй като файловете са онлайн, в облака, и са готови за печат, те могат да бъдат споделяни
навсякъде. Услугата премахва нуждата да изпращате множество файлове до различни получатели по имейл или да ползвате FTP сървъри — с ePrint & Share споделяте работните си файлове с лекота.

Защо се предлага подобна услуга

Безплатната услуга се предлага с цел хората от един екип, работещи по общ проект, да си взаимодействат
без утежнение на работния процес и всичко да се случва максимално лесно.

Функционални елементи на услугата и начин на работа

На първо място е плъгин за Autocad, който осигурява директен достъп от интерфейса на софтуерния продукт
до услугата на НР. Следва File Real Preview — името подсказва, че става въпрос за елемент, с помощта на който виждате на екран това, което ще отпечатате. Следващият етап от процеса е създаването на PDF, като
това става симулативно с отпечатването на проекта. Впоследствие всичко отива в облака, където ще имате
постоянен достъп до файловете, които можете да разпечатвате отново или да споделяте с колеги — вече няма да ви се налага да пращате множество имейли или да осигурявате достъп до работен FTP сървър.

Пред лятото на 2011 г. услугата ще бъде обогатена с още два полезни елемента. Първият е процес на проследяване на споделените елементи. Чрез него ще можете да получавате информация кой и кои файлове е преглеждал. Функциите печат и сканиране на принтерите ще бъдат „изнесени“ към облака. Към момента тази функционалност на принтерите може да бъде изпълнена към usb или компютър, т.е. от печатното устройство можете да съхраните сканирания документ или на преносима памет, или директно на персоналния си компютър. Но само след няколко месеца от НР ще свържат функционалността на принтера за сканиране и печат с облака. Накратко, ще можете да сканирате и отпечатване съдържание от и към облака директно от принтера.

Сигурността

Сигурността е основен елемент, особено в случаи, когато потребителите на услугата разменят важни и конфиденциални проекти. Именно поради това от НР са осигурили комуникацията с уеб сървъра и центровете за данни да става с криптирана връзка. Важно е да се спомене, че само ползвателят на услугата и лицата, на които е дал право на достъп до файловете, ще могат да ги достъпват. Никой друг.

Какво се очаква в скоро време

През пролетта от компанията предвиждат още няколко новости, които допълнително да обогатят и олекотят
работата както с онлайн услугата, така и с поддържаните печатни решения.

Предвижда се принтерите да могат да бъдат обновявани онлайн. Ще могат да бъдат инсталирани нови приложения, както и директно от принтера ще могат да бъдат преглеждани файловете, намиращи се в облака, и впоследствие отпечатвани. Допълнително се предвижда представянето на софтуерно приложение за мобилни телефони, с помощта на което всеки клиент ще може да влиза в онлайн библиотека за разглеждане на работните файлове и проекти.

Повече информация за услугата можете да откриете на www.hp.com/go/collaborate. Посетете и www.hp.com/go/eprintandshare, откъдето можете да свалите инсталационния файл на приложението, както и да направите своята безплатна регистрация за ползване на услугата HP ePrint & Share.

Нови хардуерни решения

Заедно с услугата HP ePrint & Share от компанията представиха и няколко нови печатни решения, сред които и моделът HP Designjet T2300, който е много тясно интегриран с услугата — всъщност той е първият. Представени бяха и HP Designjet T7100, както и фотопринтерът Designjet Z6200. Пълна техническа информация за моделите можете да откриете на сайта на НР, поради което само ще отбележим няколко основни елемента за всеки от тях.

HP Designjet T2300 е първата уеб готова система за печат с MFP възможности. Новата печатна система се
превръща в необходим елемент, тъй като ви помага да работите ефективно без значение къде се намирате, именно заради интеграцията с услугата ePrint & Share. Можете да печатате отвсякъде — в офиса, на обекта или докато сте на среща с клиент. Също така съвместната работа с партньорите и подизпълнителите е много по-лесна благодарение на възможностите за споделяне на проектите.

Накратко, използвайки HP Designjet T2300 eMFP ще се фокусирате много повече върху чертежите и работата
с клиенти, отколкото върху печатния процес, тъй като устройството е много интуитивно за работа, лесно за
поддръжка и с възможности за ъпгрейд в бъдеще.

HP Designjet T7100 ще ви осигури ненадминати скорости на печат. Когато скоростта е от съществено значение, а все пак не искате разходите да са големи, от HP предлагат да погледнете това ново решение в техния продуктов каталог. В допълнение печатната система HP Designjet T7100 може да бъде напълно конфигурирана за вашите специфични нужди без значение дали ще се ползва за цветен или за монохромен печат, или трябва да бъде внедрена в работния поток на големи работни групи.

HP Designjet Z6200 предлага значително повишаване на производителността и ви дава възможност да посрещнете изискванията на вашите клиенти за по-високи скорости на печат и невероятно фотокачество на отпечатъка. Използването на новите HP Vivid Photo мастила гарантира невероятно фотокачество на отпечатъка, съчетано с устойчивост на избледняване.

Какво следва

Несъмнено от НР ще продължават в насока обвързване на предлаганите от тях печатни системи с разнообразни онлайн услуги, отличавайки се от конкуренцията и предлагайки повече на своите клиенти. Но докъде точно ще стигнат и кои класове печатни машини ще бъдат „свързани“ с облака, за момента можем само да гадаем и да очакваме повече информация.

 
19.08.2011.
Автор: Pro GR
0 Коментари
Таг :

Печат, Реклама

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар