Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Когато двете измерения в печата ни отеснеят...Несъмнено в печатната индустрия непрекъснато протичат еволюционни промени. Наблюдаваните процеси на растеж, промяна и развитие, подобно на останалите области, се дължат както на вътрешни фактори, така и на външни.

Вътрешните фактори в развитието на индустрията са резултат от постоянното желание на участващите играчи да предлагат нещо ново, което да разнообрази и обогати моментната пазарна обстановка.

Външните фактори са по-интересни поради факта, че в повечето случаи могат да предизвикат значително по-бурно протичане на еволюционните процеси. Те, външните фактори, могат както да помогнат на печатната индустрия да „израсне“ и да постигне нови етапи на развитие, така и да доведат до изчезването на отделни „видове“ – тези, които не могат да се справят с възникналите „климатични промени“.

През последните няколко години промените в „климата“ са налице както у нас, така и в глобален мащаб, а за да могат „видовете“ да оцелеят, те трябва да се приспособят към новите външни фактори и да покажат адекватна позиция и разбиране на пазара.

Всичко казано дотук има за цел да обобщи няколко неща. А именно, че абсолютно всичко е подвластно на общодоказани през вековете закони, които несъмнено важат и в областта, която разглеждаме, и че ако искаме, грубо казано, да „оцелеем“, не само че трябва да се адаптираме, а и успешно да се справим с промените в климата — бизнес климата.

Смятаме, че всеки от вас вече лично се е убедил в казаното по-горе. И ще допълним, че за да се справиш в трудна пазарна ситуация, трябва да успееш да бъдеш различен, да се различаваш видимо от останалите около теб. И още — да предложиш нещо ново, тъй като внедряването на нови технологии и предлагането на иновативни решения може да осигури предимство на едни пред други.

Именно за да проследим пътя на развитието в печатната индустрия и по-специално в областта на облагородяването на печатния продукт, се отправихме към офиса на „Офсет“ ООД (ofsetbg.com) с цел да разберем повече за предлаганите от тях решения в областта на триизмерния релефен печат.

Дори в момента, в който пишем тези редове, печатната индустрия губи „сили“ в някои сегменти, в които преди години доминираше. Несъмнено това се дължи на развитието на по-различни технологии. Този трансформиращ процес се дължи на външни фактори и сякаш печатната медия води неравна борба с електронните носители. Но пък в „Офсет“ ООД, със своята лидерска позиция в облагородяването на печатна продукция, разполагат с „оръжието“, което да помогне на печатната индустрия не само да запази, но и да укрепи своя статут на носител на посланието.

Целия текст можете да прочетете в печатното издание.

 
19.08.2011.
Автор: Pro GR
0 Коментари
Таг :

Печат, Реклама

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар