Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Университетските рекламни библиотекиИнтервю с Майкъл Орурк (Michael O’Rourke) - Президент на компанията International Awards Group и създател на университетските рекламни библиотеки. Компанията International Awards Group (www.newyorkfestivals.com) е създадена през 1957 и организира следните фестивали:
AME Awards for Advertising Marketing Effectiveness;
Midas Awards for Financial Services Communications;
The Global Awards for Healthcare Communications;
NYF Advertising Awards;
NYF Television & Film Awards;
NYF Radio Programs & Promotions.

Майкъл, разкажи ни за професионалната ти кариера, от колко години си в този бизнес, колко години работиш в NYF и за какво отговаряш в тази организация?
Започнах кариерата си в едновременно в образованието и в документално кино. Занимавах се с широк кръг от теми – от социоикономиката до спорта. След това се прехвърлих в бизнеса с фестивалите. Така станах част от индустрия, която признава и работи за креативността и създава условията тези големи идеи да бъдат показвани на сцената. 

Ти си създал библиотеки на нюйоркския рекламен фестивал в няколко китайски университета. Каква е целта на тези библиотеки и какво е тяхното съдържание?
Идеята за медийните центрове на нюйоркския фестивал ми хрумва един ден, когато представях победителите от нюйоркския рекламен фестивал. След презентацията ми организираха обиколка на университета и видях, че имат свободно пространство. Казах си – има подходящо място, има и запалени по рекламата студенти... и работата стана.

Какво представляват тези библиотеки?
В тях са най-добрите реклами, създадени в периода 1980 г. до момента. Рекламите са от 65 държави. В центровете ще намерите печатни и външни реклами, къмършъли, онлайн маркетингови комуникации и т.н.

Как се развиват тези медийни центрове в момента?
Засега центровете са в 5 китайски университета, но мислим да създадем още и то не само в Китай. Концепцията е повече от ясна – трябва да поддържаме и вдъхновяваме рекламната индустрия. Отговорът на китайските студенти е толкова позитивен, че това ни кара да продължаваме усилията си в тази посока.

 
07.03.2012.
Автор: Pro GR
0 Коментари
Таг :

Интервюта, Образование

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар