Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Новини

Цветни улици

  •  
  •  
  •  

Столичният бул. Дондуков, ул. Московска и съседни централни локации вече са по-красиви и цветни, след като 26 от електрическите табла в района бяха професионално изрисувани по инициатива на ЧЕЗ България. Акцията отбеляза финалния етап от проекта „Цветни улици“, който бе реализиран в сътрудничество със Столична община и Галерията за модерно изкуство. В рамките на кампанията талантливи улични артисти превърнаха в произведения на изкуството общо 100 електрически табла, намиращи се в представителната част на София.

„Желанието ни бе тази инициатива да придаде на столицата своеобразен колорит, таблата да се превърнат в запомнящ се артистичен детайл от градската среда. Щастливи сме, че идеята получи подкрепата на Столична община и окуражителното одобрение на софиянци“, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Като част от кампанията бяха реновирани и преобразени таблата по централните столични улици „Цар Иван Шишман“, „Г. С. Раковски“, „Граф Игнатиев“, булевардите „Витоша“, „Княгиня Мария Луиза“, „Патриарх Евтимий” и други.

„В артистичната акция тази година се включиха много млади художници с креативни идеи и позитивни послания, каквато е целта на кампанията „Цветни улици“, отбеляза Деница Атанасова-Гергова, президент на Галерията за модерно изкуство. „Разходката по столичните улици вече носи едно ново настроение на минувачите с цветни творения в поп арт и анимационна стилистика, етно елементи, дори табла тип инсталации“.

Инициативата „Цветни улици“ е част от проекта на ЧЕЗ „Инвестираме в България“, разработен в съответствие с дългосрочната социално отговорна политика на дружеството. Кампанията акцентира върху подобряване на градската среда и възпитаване на отговорно отношение към елементите ѝ от страна на жителите на София. В бъдеще ЧЕЗ планира подобни акции и в други градове в Западна България.

 
14.06.2013 18.25ч.
автор: Pro GR
0Коментари
Категория:

Вдъхновяващи идеи


Таг :

Новини, Събития

Сподели в: Share Tweet

Новини от същата категория

Добави коментар