Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Новини

Извитият OLED телевизор на LG отличен на наградите на EISA 2013

LG Electronics пожъна невероятен успех с извития OLED телевизор на тазгодишното издание на наградите на Европейската асоциация за изображения и звук (EISA). Моделът LG 55EA9800 бе отличен за най-добър дизайн сред телевизорите. Със своя извит 55-инчов екран и IMAX зрително изживяване, иновативният телевизор дава наслада за окото. Елегантният дизайн на 4-милиметровата му рамка е доказателство за усилията на компанията да наложи OLED технологията в производството на големи екрани.

Ергономичната извивка на телевизора създава потапящо зрително изживяване. До голяма степен неговата елегантна и ултра тънка рамка дължи естетиката си на качествата на OLED технологията. Функцията WRGB допринася за живи и ярки цветове с добро съотношение на контраста. Задната част на телевизора е от пластмаса, подсилена с карбонови нишки, която предпазва 55-инчовия екран от повреда и го прави по-лек.

„За нас е чест да получим признание от една толкова престижна асоциация като EISA,“ каза Хавис Куон, президент и изпълнителен директор на LG Home Entertainment Company. „Тази награда е удостоверение за успешните ни усилия да въведем иновативния дизайн и технологии в дома на съвременните потребители с изискан вкус.“

Извитият OLED телевизор притежава стойката Crystal Stand, която е почти незабележима и позволява на зрителя да се наслади изцяло на прекрасните изображения на екрана. В стойката са вградени и два високоговорителя LG Clear Speakers, благодарение на които устройството предлага ясен и детайлен звук. В допълнение, телевизорът съчетава водещата в индустрията на LG Cinema 3D технология със Smart TV възможности, засилвайки усещането за домашно кино.

Представен за първи път на CES 2013, телевизорът на LG CURVED OLED TV продължава да събира овации. По-рано тази година той получи престижната Red Dot награда 'Best of the Best' и сертификати за качество на картината от международни институции за продуктови тестове, като TÜV Rheinland, Intertek и VDE. Моделът 55EA9800 е първият OLED телевизор в света, който бе удостоен със сертификат THX.

Отличена от EISA тази година беше и аудиосистемата на LG Micro Audio System (model CM3430). Тя бе удостоена с наградата European Micro Audio System 2013-2014. 40-ватовата, 2,1-канална система на LG, която произвежда отличен звук при ниски честоти, е идеална за всеки дом или офис.

Международно признати, наградите на EISA се връчват на най-добрите продукти от областта на потребителската електроника. Подбрани от 50 аудио и видео списания от 19 европейски страни, номинираните устройства се оценяват на базата на техния дизайн, технология и иновации.

Повече информация за компанията: www.LGnewsroom.com

 
30.08.2013 17.04ч.
автор: Pro GR
0Коментари
Категория:

Награди


Таг :

Новини, Дизайн, Хардуер

Сподели в: Share Tweet

Новини от същата категория

Добави коментар